Modeller för prissättning av golvfirmagöteborg

När du ska anlita en golvfirmagöteborg är priset självklart en avgörande faktor att titta på. Trots det är priset inte alltid det enklaste att tolka. Anledningen är för att olika golvfirmor kan sätta sina priser på olika sätt och beräkna sina priser på olika sätt. Det kan göra det lite svårt att jämföra priser mellan olika golvfirmor och få en tydlig prisbild av en golvläggare. Primärt finns det tre olika modeller för prissättning av golvfirmor, fast pris, kvadratmeterpris och löpande timpris.

Fast pris och kvadratmeterpris

Om du anlitar en Ovärdelig golvfirmagöteborg för ett fast pris kommer ni tillsammans överens om arbetets omfattning och tidsplan. Därefter skriver ni in ett fast pris som hela avtalet kommer kosta i avtalet. Fasta priser inkluderar arbetet och materialet som behövs för golvarbetet. Att betala ett fast pris innebär ofta att slutkostnaden blir lite högre än om du betalar ett rörligt pris men fördelen är att du vet hur mycket allt kommer kosta redan innan arbetet drar igång. Om du istället betalar din golvfirmagöteborg per kvadratmeter sluts avtalet kring ett fast pris per kvadratmeter. För att få en rättvis bild av vad slutkostnaden blir för denna prissättning behöver du räkna ut hur många kvadratmeter golv du har som ska läggas. Se till att avtala om tilläggs- eller ändringsarbeten med din golvfirmagöteborg för att vara skyddad om något går snett eller förändras under arbetets gång.

Löpande timpris för din golvfirmagöteborg

Om du betalar ett löpande timpris till din golvfirmagöteborg avtalar ni först om materialkostnader och timkostnad. Efter arbetet är slut räknas alla arbetade timmar ihop med materialkostnaden och det blir slutkostnaden du är skyldig din golvfirma. Om du betalar ett löpande timpris kan du inte veta vad slutkostnaden landar på i förhand. Du kan kräva ett ungefärligt pris från din golvläggare, alternativt ett max antal timmar som får användas och inkludera det i avtalet. På så sätt är du skyddad mot att golvläggaren drar ut på tiden och att du får en fet räkning efter golvarbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *