När behövs relining villa?

Om du äger en bostad, en villa eller en annan fastighet kan du komma att behöva en relining. Det är viktigt att se över fastighetens rör med jämna mellanrum för att undvika problem längre fram. Ibland behöver man ett stambyte, men andra gånger räcker det med en relining.

Vad är relining villa?

Relining innebär att man undersöker, rengör och lagar en fastighets rör. Även avloppet och relaterade ledningar ingår när man talar om relining. Syftet är att försöka behålla rören istället för att byta ut dem.

Det finns en hel del marknadsförd relining villa och det av goda anledningar. En fastighets rörsystem finns både i marken och i väggarna, vilket innebär att ett stambyte är ett väldigt stort och omfattande arbete. Man behöver exempelvis slå sönder väggar och golv för att komma åt rören och du kan därför inte bo i fastigheten medan arbetet pågår.

Självklart kostar det också en del att genomföra ett stambyte. En relining är däremot betydligt enklare att göra och därför är även kostnaden mycket lägre. Dessutom kan arbetet göras snabbare och du kan bo kvar i din bostad utan att störas av arbetet.

Hur går det till?

Först börjar man med att titta på rören för att avgöra om en relining skulle vara ett alternativ. Om så är fallet börjar man med att rengöra rören. Då tar man bort slaggprodukter, rost och avlagringar så att det blir enklare för vattnet att ta sig fram. Sedan lagar man eventuella sprickor, hål eller andra skador.

Det sista steget går ut på att skapa ett tunt, skyddande lager inuti rören. Man sprutar in en sorts plastmaterial som lägger sig runt rören. Det täcker rörens alla sidor som en hinna. På det sättet kan man säga att man skapar nya rör inom de befintliga rören.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *