Det händer att kunder i Norrort undrar om man får installera diskmaskinen själv eller om man måste anlita en rörmokare. Är man lite händig och vet vad man gör får man faktiskt sköta installationen av diskmaskinen själv. Fast är diskmaskinen integrerad bör man i stället anlita en rörmokare i Norrort eller någon annanstans. Detta för att den vanligaste vattenläckan börjar just med integrerade diskmaskiner. Går något fel vid installationen kan det dröja ett bra tag innan man märker det. Inte sällan upptäcker man det först när skåp eller golv redan är fuktskadade. Ansluter man en integrerad diskmaskin fel tar det tid att upptäcka det och resultatet blir nästan alltid kostsamma fuktskador. Bättre är då att anlita en rörmokare och man kan vara lugn med att installationen blir rätt från början.

Rörmokare Norrort kan rädda parketten

Har man tidigare haft en vanlig diskmaskin i sitt kök i Norrort och bara vill byta ut sin gamla behöver man oftast inte anlita en rörmokare. Då är det bara att ta ut den gamla och ansluta den nya på samma sätt. Ett tips från en professionell rörmokare i Norrort är att man ska fästa avloppsslangen så högt upp som möjligt så att avloppsvattnet inte rinner in i diskmaskinen. Det är bra att samtidigt låta en rörmokare i Norrort montera ett översvämningsskydd under maskinen. Ett skydd gör att om det läcker så rinner vattnet ut framför maskinen och man upptäcker felet betydligt snabbare. På så sätt undviker man vattenskador.

Minimera risken för vattenskador

Det är klokt att även låta en rörmokare i Norrort installera en köksblandare med avstängningsvred som en extra säkerhet. Man bör alltid ha som vana att stänga av vattnet till maskinen när den inte är igång. Detta för att det konstanta vattentryck som bildas om man inte vrider av vattnet sliter på packningen och kan göra att kopplingen börjar läcka. Skulle en vattenläcka uppstå i själva diskmaskinen går det snabbt att bryta vattenflödet till maskinen med hjälp av avstängningsvredet innan man ringer efter en rörmokare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *